i Varde Kommunes dejlige natur

Træd i pedalerne

Der er gode grunde til, at Varde i 2014 fik prisen for at være Danmarks Bedste Cykelkommune. Der er bygget 140 km cykelstier langs mange af landevejene og etableret over 30 velafmærkede og godt beskrevne rundture på mellem 3 og 25 km. Der er også tænkt på servicere cyklisterne bedst muligt på en række PIT- stop. Her kan man hvile sig, få luft i dækkene og fyldt vandflasken op og flere steder også orientere sig på en digital infotavle. De 6 nuværende PIT-stop ligger i Oksbøl, Filsø/Kærgård, Henne Strand, Henne Kirkeby, Outrup og Nymindegab og de suppleres af 6 cyklistvenlige overnatningssteder som er medlemmer af bed+bike.

Mountainbike i Blaabjerg Plantage

MTB-cyklister har også optimale muligheder for udfordringer på de fem mountainbike-terræner i Bordrup og Blaabjerg Klitplantager i Naturpark Vesterhavet og Søndre Plantage og Søndre Heden Plantage syd for Varde by samt i Ølgod

Play Video

En cykeltur ved Filsø

Mountainbike i Søndre Plantage

– og for den særligt erfarne er der de sorte ruter i Blaabjerg Klitplantage og i grusgraven i Søndre Plantage, som bliver brugt i de skrappeste MTB-konkurrencer.